Marcus Lundqvist

Marcus har alltid haft ett intresse för djur, men det brinnande intresset för häst kom först i tonåren. Att han alltid haft hästar nära tillhands hos sina vänner och släktingar väckte inte hans stora intresse. Utan först när Marcus fick möjligheten att börja jobba på Halmstad travet så började det stora hästintresset att blossa upp. Marcus karriär började på Halmstad ponnytravsällskap med utbildning av nya kuskar och som domare. Marcus fortsatte på Halmstad travet som målfotograf och fick senare en ST-domarutbildning och han jobbade i flera år som tävlingsfunktionär på travet. Hästintresset förde honom vidare till Militärpolisen och Kavallerikasernen i Stockholm där han fick en bra grundutbildning i ridningens svåra konst.

2007 började Marcus intressera sig för hovslageri och han var under två års tid lärling hos Kent Lindhjö. 2009 utbildade han sig till hovslagare på Flyinge. Marcus genomförde tilläggsutbildningen för hovslagare 2012-2013 och han är idag av Jordbruksverket godkänd hovslagare. Vilket innebär att han får göra ingrepp i hästens hovar som till exempel skära upp hovbölder och utföra sjukbeslag mm.

Marcus har fortsatt att utveckla hovslageriet och jobbar för att varje skoning ska vara väl anpassad för den enskilda hästens behov. Under beaktande av vilka förutsättningar som hästen behöver för att kunna prestera maximalt och samtidigt genom korrekt skoning och rätt beslag också kunna förebygga skador på hästen.

 

Marcus_mä_häst

Det bästa valet för din häst

Translate »